top of page
Afbraakwerken rots puin

Afbraakwerken

Afbraakwerken, waar moet je rekening mee houden

Wil je een oude woning renoveren? Of misschien wel een magazijn? Dan kom je ongetwijfeld in aanraking met afbraakwerken. Afbreken is doorgaans de meest intensieve vorm van bouwwerken. Met enkel een sloophamer kom je er niet. Lees verder om te ontdekken welke moeilijkheden u tegen het lijf kunt lopen. 

Start een gratis offerteaanvraag voor uw afbraakwerken!

Wat is afbraakwerk?

Afbraakwerk komt altijd ter sprake bij totaalrenovaties en zelfs bij kleine renovatiewerken. In de meeste gevallen starten deze projecten met afbraak. De muren worden gesloopt om ruimte te maken, de vloer wordt afgebroken, de keuken wordt ontmanteld en afgebroken enz. Afbreken is er altijd klein of groot.

Sloopwerken bestaan ook uiteraard. Maar wat is het verschil tussen de twee? Bij afbraakwerken ga je nauwkeurig te werk en breek je delen van bv. een huis af om daarna te gaan renoveren. Bij sloopwerken ga je daarentegen niet nauwkeurig te werk en breek je alles af tot op de grond om het dan opnieuw te wederopbouwen. 

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten afbraakwerken zoals het kaal maken van vloeren, wanden en plafonds. Daarnaast heb je ook het slopen van binnenmuren. Een stapje verder is het huis afbreken tot aan de fundering en de laatste vorm van afbreken is het compleet afbreken van het huis om de grond bouw klaar op te leveren.

Wat beïnvloedt de prijs van de werken?

Het volledig slopen van een huis duurt in vele gevallen minder lang dan nauwkeurige afbraakwerken. Toch is het niet goedkoper om dat er nog heel wat facturen de prijs bepalen.

 

De afvoerkost van het sloopafval wordt bijvoorbeeld ook in rekening gebracht bij het berekenen van een prijs. Daarnaast beïnvloed het soort afval de prijs. Ook kosten voor vergunningen, de huur van machines en andere materialen zijn een factor die invloed hebben op de prijs. 

Vraag uw offerte aan

Offerte op maat

Binnen 24 uur

Volledig vrijblijvend

Offerte ontvangen voor afbraakwerkan van huis
Sloopwerken bedrijf

Waarom voor ons kiezen?

Meer dan 20 jaar ervaring

Iedere vakman van TIM bouwwerken is ervaren en specialist in zijn vakgebied. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in ons vakgebied.

Modern apparatuur

We maken gebruik van de nieuwste technologie om de werken vlot en kwalitatief te laten verlopen.

Snelle opstart

Snelheid is onze troef. Na het eerste contact kunnen we vaak de volgende dag al opstarten met de werken. 

Ontvang gratis een offerte

Offerte op maat

Binnen 24 u

Gratis en vrijblijvend

bottom of page