top of page
Chemische verankering, wat is het?

Chemische verankering

Wat is chemische verankering

Chemische verankering wordt gebruikt voor het bevestigen van draadstangen en wapeningsstagen in metselwerk, beton of andere bouwconstructies. Er wordt gebruik gemaakt van een mengsel van twee chemische componenten.

 

Wanneer de componenten worden gemengd ontstaat er een verharding van de vloeistof. Als eerst dient er een boorgat gemaakt te worden waar het anker in gehecht kan worden met behulp van de chemische vloeistof. Het is van groot belang dat het boorgat stofvrij en ruw is om een sterke verankering en optimale hechting te verkrijgen.

Start een gratis offerteaanvraag voor uw chemische verankering!

Verankering in muren

Een chemische verankering kan zowel bij binnen als buitenmuren. Bij een buitenmuur komt het vaak voor dat je een poort aan een muur wil hechten.

 

Dit wordt dan gedaan met behulp van chemische verankering. Bij binnenmuren gaat het dan vaak over het hechten van trapleuningen, airconditioning, TV schermen enz. 

Draadstangen verkankeren in beton

Bij het bouwen van een nieuw gebouw dienen er heel wat zaken gehecht te worden in de bouwconstructie. Denk maar eens aan kabelgoten, ventilatiesystemen, nutsleidingen enz. 

Wapenstaaf verankeren in beton

Wapenstaaf verankering wordt vaak gedaan wanneer er een uitbreiding van een fundering of betonconstructie plaatsvindt. De wapeningsstaven worden gehecht aan de bestaande betonconstructie om daarna een uitbreiding aan te storten. 

Chemische verankering kan je het beste laten uitvoeren door een ervaren deskundige zoals TIM bouwwerken. Vraag vandaag nog uw offerte aan voor uw chemische verankering.

Vraag uw offerte aan

Offerte op maat

Binnen 24 uur

Volledig vrijblijvend

chemische verankering in muren en beton
Draadstangen en wapenstaaf verankeren in beton

Waarom voor ons kiezen?

Meer dan 20 jaar ervaring

Iedere vakman van TIM bouwwerken is ervaren en specialist in zijn vakgebied. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in ons vakgebied.

Modern apparatuur

We maken gebruik van de nieuwste technologie om de werken vlot en kwalitatief te laten verlopen.

Snelle opstart

Snelheid is onze troef. Na het eerste contact kunnen we vaak de volgende dag al opstarten met de werken. 

Ontvang gratis een offerte

Offerte op maat

Binnen 24 u

Gratis en vrijblijvend

bottom of page